Lutein pentru o vedere mai buna

FL0070

New product

Luteina din produsul Lutein de la Calivita, este recomandata pentru prevenirea cataractei si pentru contracararea efectelor nocive ale radiatilor UV. Efectul antioxidant deosebit al luteinei se face simtit la nivelul ochilor si al altor organe, precum si in cadrul proceselor metabolice.


Produsul Lutein a fost scos din oferta Calivita si a fost inlocuit cu un produs superior Lutein Plus.

Luteina este recomandata pentru prevenirea cataractei si pentru contracararea efectelor nocive ale radiatilor UV. Efectul antioxidant deosebit al luteinei se face simtit la nivelul ochilor si al altor organe, precum si in cadrul proceselor metabolice.

Un flacon de Lutein contine 60 de capsule cu luteina, si se administreaza cate o capsula cu luteina zilnic.

Compania Calivita a lansat inca un produs superior, numit Lutein Plus care pe langa luteina mai contine si extract de afine, Vitamina A, Vitamina C.

Afectiuni si simptome unde este indicat
Lutein

Mod administrare Lutein

Dimineata-Pranz-Seara

Afectiuni oculare

Ateroscleroza maculara (ochi)

Cataracta

Miopie

Vedere (tulburari)

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-0

Luteina este un antioxidant deosebit de important. Cercetatorii americani au dovedit ca oxidarea grasimilor este inhibata in cea mai mare masura de luteina, cu consecinte desosebit de benefice in ceea ce priveste serul sanguin si la nivelul ochiului. Distrugand radicalii liberi, luteina joaca un rol major in protectia antioxidanta a aparatului vizual. Dupa ce patrunde in organism, luteina se acumuleaza in doua zone oculare: in pata galbena a retinei (macula) si la nivelul cristalinului, participand la protejarea acestora. Este recomandata pentru prevenirea cataractei si pentru contracararea efectelor nocive ale radiatilor UV. Efectul antioxidant deosebit al luteinei se face simtit la nivelul ochilor si al altor organe, precum si in cadrul proceselor metabolice.

S-a demonstrat ca dupa ce patrunde in organism si este absorbita, luteina se acumuleaza in doua zone oculare: in pata galbena (macula), o portiune a retinei, si la nivelul cristalinului.

In zona maculara a retinei, drept consecinta a actiunii radicalilor liberi, pot aparea modificari arteriale care cauzeaza degenerarea acesteia. Rezultatele cercetarilor privind degenerarea maculara la varstnici au dovedit ca luteina joaca un rol foarte important in protectia maculara. Studiile efectuate la Universitatea Harvard au aratat ca administrarea a 6 mg de luteina zilnic reduce incidenta leziunilor maculare cu 43%.

Cristalinul este partea aparatului vizual cel mai frecvent afectata de boli. In compozitia sa proteinele au o pondere de 98%. Radicalii liberi afecteaza proteinele cristalinului, determinand precipitarea acestora si "pregatind terenul" pentru aparitia cataractei, boala responsabila pentru aproximativ 50% din cazurile de orbire la varstnici.

Aparitia cataractei este influentata de nenumarati factori. Un rol important in evolutia sa il joaca lumina solara intensa, radiatiile UV si chiar fumatul. Anumite boli cronice, cum ar diabetul, cresc, de asemenea, riscul de dezvoltare a catarctei.

Din fericie, exista o modalitate de a preveni aceasta afectiune: consumul de substante cu efect antioxidant. Protectia antioxidanta combinata poate reduce dezvoltarii cataractei pana la o treime.

Si cele mai recente rezultate evidentiaza efectele remarcabile ale luteinei. Pe parcursul unui studiu cu o durata de opt ani, au fost examinate 50.000 de femei. Rezultatele au demonstrat ca spanacul, bogat in luteina, este cu mult mai eficient decat alte carotenoide. De mentinut ca in alimentatia persoanelor care au luat parte la experiment au fost inclusi morcovi, cartofi dulci si fructe uscate deshidratate - continutul acestora in luteina fiind nesemnificativ.

Luteina - ca supliment natural - poate contribui in mod decisiv la mentinerea sanatatii oculare. Investigatii efectuate la Universitatea Harvard au aratat ca administrarea zilnica a 6 mg de luteina scade incidenta degenerarii maculei cu 43%.

Efectul antioxidant excelent al lutinei se manifesta, desigur, nu doar asupra ochiului, ci si asupra altor organe si procese metabolice. Prin urmare, ea poate fi utilizata cu bune rezultate pentru oricine, pentru excelentele sale efecte antioxidante (de exemplu in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si tumorale).

Consumul luteinei se recomanda tuturor persoanelor. La hipertensivi si/sau diabetici poate intarzia aparitia unor complicatii tardive, de exemplu a celor oculare.

Important!

Lutein se poate administra si copiilor mai mari de 2 ani.

Mod de administrare Luteina: se administreaza 1 capsula zilnic, in timpul meselor sau conform sfatul medicului. Pentru copii intre 2-6 ani: 1 capsula pe zi. Pentru copii intre 6-12 ani: 1-2 capsule luteina pe zi. Pentru adulti: 1 capsula de luteina pe zi sau dupa recomandari.

Un flacon de Luteina are 60 de capsule.

O capsula de Lutein contine: Luteina  6 mg

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Lutein pentru o vedere mai buna

Lutein pentru o vedere mai buna

Luteina din produsul Lutein de la Calivita, este recomandata pentru prevenirea cataractei si pentru contracararea efectelor nocive ale radiatilor UV. Efectul antioxidant deosebit al luteinei se face simtit la nivelul ochilor si al altor organe, precum si in cadrul proceselor metabolice.

Cele mai vândute

Related Products

La început!