Full Spectrum - complex de vitamine si minerale

PN0112

New product

Consumul de Full Spectrum de la CaliVita aduce in organism necesarul de vitamine si minerale. Anumite vitamine se gasesc doar in cantitati reduse in alimentele consumate. Ele sunt substante organice de neinlocuit pentru viata, pe care organismul nu le sintetizeaza deloc sau le sintetizeaza in cantitati mici si insuficiente.


53,90 Lei

Full Spectrum din gama CaliVita, este un complex de multivitamine care contine majoritatea vitaminelor si o parte din mineralele necesare functionarii corecte a organismului.

Mod de administrare Full Spectrum: se administreaza 1-3 tablete pe zi in timpul meselor sau conform recomandarilor.

Un flacon de Full Spectrum contine 90 tablete

Afectiuni si simptome unde este indicat
Full Spectrum

Mod administrare Full Spectrum

Dimineata-Pranz-Seara

Activitate fizica (stimulare)

Adolescenti 14-18 ani - prev.

Adulti (18-50 ani) - preventiv

Alcoolism

Anemie

Atentie

Boala Vilebrand

Convalescenta

Copii 1-14 ani, dezv. armonioasa

Cresterea rezistentei musculare

Dischinezie biliara

Hepatita

Malabsorbtie intestinala

Oboseala

Persoana in varsta - preventiv

Stres

Varsat de vant

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-1

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-1

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-0

1-0-0

Vitaminele sunt substante organice indispensabile vietii, pe care organismul nu le sintetizeaza deloc sau le sintetizeaza in cantitati insuficiente. Anumite vitamine se gasesc doar in cantitati reduse in alimentele consumate. Deoarece alimentatia nu asigura intotdeauna vitaminele necesare intr-un raport echilibrat cantitativ si calitativ, consumul suplimentelor alimentare cu multivitamine este extrem de benefic pentru buna functionare a organismului.

Un aport corespunzator de vitamine este absolut necesar fiecaruia dintre noi, nu numai sportivilor sau celor care desfasoara activitati fizice sau intelectuale intense. Poluarea (a aerului, a apei, sonora etc.), devenita astazi o problema foarte serioasa, stresul cauzat de ritmul alert de viata, alcoolul, nicotina, cofeina, aditivii alimentari, anticonceptionalele si multe alte substante chimice sporesc necesarul de vitamine, mai ales la persoanele care locuiesc in marile centre urbane. Un exemplu semnificativ este faptul ca o singura tigara fumata distruge 100 mg de vitamina C din organism. Pe langa faptul ca, datorita acumularii efectelor nocive ale poluarii mediului inconjurator, necesarul de vitamine si substante minerale al organismului a crescut, continutul in micronutrienti (vitamine si substante minerale) al legumelor si fructelor a scazut. De aceea, in zilele noastre este absolut necesar consumul de suplimente alimentare precum Full Spectrum.

Vitaminele nu sunt substante miraculoase, dar sunt indispensabile pentru cresterea si dezvoltarea organismului, pentru vitalitate si pentru mentinerea unei stari generale bune. Unele vitamine regleaza procese biochimice, altele sunt componente ale unor sisteme enzimatice implicate in metabolismul celular si, in sfarsit, exista si vitamine care influenteaza in mod direct diverse functii ale organismului.

Necesarul zilnic de vitamine creste o data cu cresterea intensitatii activitatii fizice (cand se mareste necesarul de proteine si glucide al organismului) si, astfel, consumul de suplimente alimentare devine absolut necesar. Deoarece vitaminele isi exercita efectele in mod sinergie, o cantitate mai mare dintr-o vitamina sau alta va atrage dupa sine si cresterea necesarului de alte vitamine. Din acest motiv, se recomanda utilizarea preparatelor polivitaminice. O importanta deosebita o are raportul dintre diversele vitamine. De exemplu, raportul ideal in cadrul complexului vitaminic B este de 1:1.

Functionarea normala a organismului necesita, alaturi de vitamine, si prezenta unor substante minerale. Acestea din urma sunt furnizate exclusiv prin alimentatie. Un aport ridicat de vitamine presupune si cresterea necesarului de minerale al organismului. Din acest motiv, se prefera utilizarea preparatelor complexe, care contin atat vitamine, cat si minerale dozate optim si sub forma chelatata.

Organismul poate utiliza mineralele in cel mai eficient mod in forma chelatata. In organismul multor persoane, chelatarea unor minerale se realizeaza ineficient si, din aceasta cauza, suplimentele minerale ajunse in organism nu se pot utiliza integral. De exemplu, fierul anorganic ajuns in organism se absoarbe doar in proportie de 2-10%, iar din aceasta cantitate jumatate se elimina. Mineralele chelatate cu aminoacizi se absorb de 3-10 ori mai bine decat mineralele nechelatate.

Full spectrum este un complex de multivitamine care contine majoritatea vitaminelor si o parte din mineralele necesare functionarii corecte a organismului.

Conceperea si comercializarea de produse cu absorbtie lenta a revolutionat industria vitaminelor hidrosolubile. In asemenea produse, substantele active sunt inglobate in substante-suport, a caror absorbtie dureaza 8-12 ore, asigurandu-se astfel un nivel sanguin constant de vitamine. Substantele-suport fara absorbtie lenta duc la o absorbtie rapida, iar cantitatea care nu poate fi utilizata imediat de organism se elimina odata cu urina, in decurs de 2-3 ore.

Un alt avantaj al acestor preparate complexe de multivitamine Full Spectrum il constituie faptul ca ele contin si substante lipotrope, cum sunt colina si inozitolul, care impiedica depozitarea grasimilor in ficat. De asemenea, aceste substante lipotrope stimuleaza sinteza hepatica de lecitina, mentinand colesterolul in forma solubila, in concluzie, substantele lipotrope impiedica cresterea concentratiei de colesterol in sange. Exista si multivitamine care au in compozitia lor enzime digestive sau acid glutamic. Acidul glutamic reduce senzatia de oboseala, imbunatateste capacitatea de concentrare, diminueaza extenuarea psihica. De asemenea, actioneaza benefic in starile depresive si ajuta la combaterea alcoolismului, accelereaza vindecarea ulcerelor.

Afectiuni si simptome in care este recomandat Full Spectrum vitamine si minerale
Acnee Activitate fizica (stimulare)
Adolescenti 14-18 ani - prevenire.
Adulti (18-50 ani) - preventiv
Alcoolism Anemie
Atentie
Boala Vilebrand
Convalescenta
Cresterea rezistentei musculare
Dischinezie biliara
Hepatita
Malabsorbtie intestinala
Oboseala
Persoane in varsta - preventiv
Stres
Varsat de vant

Important!
- Pentru ca majoritatea acestor produse contin si vitaminele complexului B in doze mari, nu este necesara asocierea altor vitamine din gama B, cu exceptia situatiilor de stres puternic sau in cazul unor recomandari exprese.
- Datorita continutului ridicat de vitamine din complexul B, consumul acestor preparate s-ar putea sa fie insotit de colorarea urinei, asociata cu miros specific.
- Acidul glutaminic este un posibil alergen. De aceea, la semne de alergie este recomandata sistarea administrarii preparatului.

Mod de administrare Full Spectrum ca supliment alimentar, 1-3 tablete pe zi in timpul meselor sau conform recomandărilor.
Full Spectrum este un supliment alimentar cu vitamine, minerale şi alţi nutrienţi iar un flacon contine 90 tablete.

O tabletă de Full Spectrum conţine :
Vitamina C 60 mg (extract de măceşe)
Calciu 50 mg (chelatat cu aminoacizi)
Magneziu 25 mg (chelatat cu aminoacizi)
Bitartrat de colină 20 mg
Inozitol 20 mg
Niacinamidă 10 mg
Betaină HCl 10 mg
Zinc (gluconat) 10 mg
Potasiu (gluconat) 10 mg
Vitamina A 1500 UI (beta-caroten)
Vitamina E 7 UI (D-alfa tocoferol acetat)
PABA 5 mg (acid para-aminobenzoic)
Acid pantotenic 5 mg
Rutină 4 mg
Complex de bioflavonoide din lămâie 4 mg
Fier 4 mg (chelatat cu aminoacizi)
Mangan 3 mg (chelatat cu aminoacizi)
Complex hesperidinic 2 mg
Cupru 1,5 mg (chelatat cu aminoacizi)
Vitamina B6 1,2 mg (piridoxin hidroclorid)
Vitamina B2 1,1 mg (riboflavină)
Vitamina B1 1 mg (tiamin hidroclorid)
Acid folic 200 mcg
Iod 80 mcg
Biotină 40 mcg
Crom (GTF) 25 mcg
Seleniu 20 mcg (chelatat cu aminoacizi)
Molibden 10 mcg
Vitamina B12 1 mcg (concentrat de cobalamină)

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Full Spectrum - complex de vitamine si minerale

Full Spectrum - complex de vitamine si minerale

Consumul de Full Spectrum de la CaliVita aduce in organism necesarul de vitamine si minerale. Anumite vitamine se gasesc doar in cantitati reduse in alimentele consumate. Ele sunt substante organice de neinlocuit pentru viata, pe care organismul nu le sintetizeaza deloc sau le sintetizeaza in cantitati mici si insuficiente.

Cele mai vândute

Related Products

La început!