Niciun produs
FL0094
New product
Vitamina E are un rol deosebit de important in metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, precum si in echilibrul hidro-electrolitic. Accelerand regenerarea celulelor, contribuie la recuperarea organismului in convalescenta, intinereste pielea si parul. Vitamina E protejeaza Vitamina A si acizii grasi nesaturati de oxidare.
In flacon de Vitamin E 100 UI contine 100 capsule gelatinoase
Tocoferoul sau vitamina E este o vitamina liposolubila cu rol important in metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, ca si in mentinerea echilibrului hidro-electrolitic. Este de mare ajutor dupa o afectiune, in perioada de refacere, cand organismul este slabit, deoarece ajuta la regenerarea celulelor. Vitamina E protejeaza vitamina A si acizii grasi nesaturati de oxidare, prevenind astfel ateroscleroza. Are de asemenea un rol in la formarea vitaminei A in organism. Are efect benefic asupra sistemului nervos si a performantelor sexuale, ajuta la regenerarea pielii si parului. Previne formarea cicatricelor cheloide. Efectul antioxidant al vitaminei E se manifesta prin faptul ca o singura molecula din aceasta vitamina protejeaza 200 de molecule de acizi grasi nesaturati impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.
Vitamina E este prezenta in cantitati mari in ficat, in tesuturile grase si musculare, in miocard, uter, testicule, sange si in glandele suprarenale.
Efectul vitaminei E in organism se datoreaza celor opt genuri de izomeri ai tocoferolului, denumiti cu literele alfabetului grecesc. Cel mai cunoscut si eficient este alfa-toco-ferolul. Alimentele contin izomerii tocoferolului in cantitati diferite, ceea ce explica si activitatea vitaminica diferita.
Vitamina E este foarte eficienta in perioada de convalescenta, ajutand la refacerea celulelor. Totodata, protejeaza vitamina A si acizii grasi nesaturati de oxidare, prevenind astfel ateroscteroza. Prin actiunea sa imbunatateste practic sinteza vitaminei A. De asemenea, tesuturile retin pentru un timp mai mare vitamina E provenita din surse naturale, spre deosebire de vitamina E obtinuta pe cale sintetica.
Vitamina E este si un antioxidant important, realizand o protectie foarte buna impotriva radicalilor liberi. Specialistii cardiologi au constatat ca, administrand vitamina E in timpul sau dupa infarctul de miocard, se menajeaza muschiul inimii. Accelereaza si vindecarea bolnavilor ce au suferit interventii chirurgicale pe arterele coronare si nu numai.
Consumul de vitamina E intareste sistemul imunitar al persoanelor varstnice, scazand astfel riscul diverselor infectii. De asemenea, amelioreaza afectiunile pulmonare, crizele bolnavilor de Parkinson (relaxand musculatura) si previne avorturile spontane.
Carenta de vitamina E afecteaza functiile celulelor T si, astfel, activitatea sistemului imunitar. Vitamina E creste atat raspunsul imun natural, cat si pe cel dobandit. Suplimentarea cu vitamina E este importanta in cazul varstnicilor, deoarece, la acestia, activitatea sistemului imunitar este scazuta si sunt mai vulnerabili in fata anumitor bacterii si virusuri.
Culturistii au nevoie de o cantitate mai mare de vitamina E pentru dezvoltarea masei musculare si inlaturarea rapida a oboselii. Prin faptul ca imbunatateste capacitatea musculara si intarzie aparitia oboselii, se poate folosi cu succes de catre toti sportivii.
Atentie! In cazul persoanelor cu hipertensiune arteriala, marirea dozei de Vitamina E trebuie facuta treptat. Sarurile anorganice de fier pot anihila efectul vitaminei E; din acest motiv acestea trebuie administrate la o diferenta de 8 ore. Preparatele organice cu fier se pot asocia cu Vitamina E. Necesarul de Vitamina E creste datorita consumului de apa tratata cu clor.
Afectiuni in care este recomandat Vitamin E 100 UI - 100 capsule gel
Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.